Strandpromenaden 2015

Lørdag 13 juni kl. 10.00 avholdes årets Strandpromoneade, et kajakkløp for alle, uansett om du er turpadlere eller satser aktivt!

Løpet er 9km og det er mulig å melde seg på i katergoreiene løp på tid, turløp (uten tid) eller lagbåt! Vi oppfordrer så mange som mulig til å stille i lagbåt!

Etter løpet serverer vi kaffe, vafler og enkel grillmat, i tillegg til at det blir trekning av mange flotte premier på startnummeret. Premiene er gitt fra Bull ski og kajakk. 

Møt opp i god tid før løpet, minst 1 time før start! Påmelding koster kr 150,- og du melder deg på her: https://docs.google.com/forms/d/1rPGUP1wV05gcJxOOvoQS6XQpveS5H3yasxqODD1lxmY/viewform

Vi håper å se så mange som mulig til en hyggelig kajakksamling arrangert av SKK!


Informasjon fra vår nye styreformann

Kjære padlevenner

Aller først, sessongen er igang, produksjonen av sportslig glede og gode resultater er igang. Vi har en tidlig og god start og det har nok for mange av utøverne vært godt å komme seg ut på vannet igjen. På vegne av styret kan jeg bare si at vi gledere oss til mange gode sportslige resultater og glede blant mosjonister og konkurranseutøverne.  Padlesporten byr på mye, fra mestringsfølelsen som ligger i det å mestre en kajak til hundredelskappløp og beintøff konkurranse. Styret lover å legge tilrette for og følge dere alle.

Som mange av dere kanskje vet ble NPF’s forbundsting avholdt på Gardermoen 17 og 18 april. Tinget talte 68 personer og var representert ved flatt vann, elv og hav. Sistnevnte en tydelig voksende gruppe med et sterkt engasjement og klare målsetninger.

Det var mye positivt ved dette tinget, og det er viktig at vi som klubb og enkeltpersoner merker oss hva som har blitt bedre slik at vi kan jobbe videre i tråd med det forbundet forsøker å oppnå på lengere sikt. For å sikre god styring av selve forbundstinget hadde NPF hentet inn Kristin Gilbert. En meget dyktig kvinne, svært ærfaren og fryktelig tydelig. Resultatet ble god styring og tinget leverte det det skulle, veldig imponerende.

Så, hva var viktig ved dette tinget og hvorfor:

Styret i Norges Padleforbund fikk fornyet tillit hvilket er bra isolert sett. Det sittende styret har nå etablert seg og har lagt mange gode føringer som på sikt vil skape forbedring og resultater. Kommunikasjonen og dialogen med klubbene blir styrket og vi oppnår sansynligvis mere sammen. Styret representerer de tre kommiteene på en objektiv måte, og forfordeler ingen. Det er svært hyggelig å se at havkommiteen vokser så raskt som den gjør og innen denne gruppen finner vi ressurssterke og driftige mennesker med planer og ambisjoner. Jeg opplevde at elvepadlerne var svakt representert mens engasjementet i flattvannskommiteen er gjevnt, bekreftes forsåvidt også ved medlemstallene i klubbene som holder et gjevnt nivå svakt voksende.

Den viktigste og kanskje mest positive observasjonen fra tinget er utvilsomt godkjenningen av den nye Virksomhetsplanen til Norges Padleforbund. Dette er viktige og svært positive nyheter som garantert vil gi et bedre og mere samordnet forbund som også vil bidra sterkt til å forbedre og effektivisere arbeidet i klubbene. Den nye Virksomhetsplanen er gjennomtenkt ved at den setter fokus på de områdene klubbene bør jobbe med for å bli bedre. Dersom vi alle klarer å styrke systematiseringen av forbedringsarbeidet så forventer jeg at dette vil produsere forbedring på mange mange nivåer, ikke minst det sportslige. Planen omfatter realistiske visjoner, hovedmål, delmål og sier videre noe om hva vi bør jobbe videre med for å skape de beste rammevilkårene for padlesporten. De tar for seg rekrutering, kompetanseutvikling, organisasjonsutvikling, arrangementsutvikling, konkurranseaktivitet for å nevne noe. Planen omfatter også en fin avklaring og tydeliggjøring av hva som er NPF eller klubbenes ansvar. Veldig bra. Jeg kommer til å ta dette opp på neste styremøte, slik at vi i vår klubb kan definere hvordan vi skal bruke Virksomhetsplanen i vårt arbeid og det gleder jeg meg virkelig til å ta fatt på. 

I tillegg til dette opplevde jeg at Kontrollkommiteens arbeid ble styrket ved at nye og svært kompetente mennesker ble valgt inn i denne kommiteen. Kontrollkommiteen har en svært viktig revisjonsoppgave og er der primært for å føre tilsyn med styret og organisasjonen. Fryktelig viktig oppgave for organisasjoner i vekst og utvikling. Også veldig viktig for den tillit og troverdighet et forbund må inneha. 

Konklusjon, fin start på sesongen, alle er igang og produksjonen av forbedring, idrettsglede og resultater er som sagt igang. Ta vare på egen og andres sikkerhet og kjør på.

Vi holder dere orientert.

Ole-Andreas Isdahl

Styrets fomann

 

 

 


To padlere fra Strand til EM

Norges Padleforbund har tatt ut laget til årets EM i banepadling. Av de 7 padlerne kommer to fra Strand KK. De to er Mira Verås Larsen og Martin Befring. Vi ønsker dem lykke til i Racice i Tsjekkia 1-3 mai. Konkurransene kan følges på http://www.canoeracice.com/en/race/live-tv


Restulater fra helgens sesongåpning

Det blé litt varierende resultater på våre padlere i helgens åpningsstevner. I København ble Mira Verås Larsen nr. 2 både på K1 200m og K1 500m, bare slått av danskenes stjerneskudd Emma Jørgensen. Aurora Hofman fulgte opp med en 8. plass på K1 200m. Martin Befring ble nr. 4 på K1 200m. 

På K2 500m ble Mira også nr. 2, sammen med Marte Solhaug, mens Aurora padlet med Tiril Marie Thodesen Sande og ble nr. 7.

I K4 500m mønstret Mira på i den danske førstebåten som vant løpet, mens Aurora i den norske U23-båten ble nr. 4. Morten  Minde og Fridtjof Falch ble nr. 5 på K4 1000m sammen med et par Oslo-gutter.

I Amsterdam fikk Mathias en tøff start på maratonsesongen. Det endte med en 18. plass i årsdebuten.

Neste konkurranse for Mira og Martin Befring blir EM 1.-3.mai, mens resten av våre toppadlere fordeler seg på sprint-stevnet på Aker brygge 9 mai og åpningsregattaen i Sverige, helgen 9-10. mai.

 


Arne B. Slettsjøe sammen med ordfører Lisbeth Hammer Krogh og Morten Skauge. Bildet er lånt fra Budstikka.no

Gratulerer til årets ildsjel!

Torsdag mottok Arne B Slettsjøe prisen som årets ildsjel i Bærum Kommune. Prisen ble delt ut av ordfører Lisbeth Hammer Krog og Morten Skauge, utvalgsleder i sektorutvalget for frivillighet, idrett, kultur og kirke.

Arne B, har stått på for kajakkmiljøet i en årrekke, ikke bare i SKK, men i Norge generelt.. Arne B er hovedtrener for utøverne i SKK og viser et enormt engasjement for både utøverne og sporten, noe som blir verdsatt sterkt både av store og små utøvere. 

Det er en glede å kunne gratulerer med en velfortjent pris.

Vi gratulerer også Morten Minde med tildelingen av idrettstipend fra Bærum Kommune samme kveld.

 


Overbæringene i Amsterdam er spektakulære!

Sesongåpning for våre seniorpadlere

I helgen starter konkurransesesongen for våre seniorpadlere. Mira Verås Larsen, Aurora Hofman, Morten Minde, Martin Befring og Fridtjof Falch drar til København for å kjøre Copenhagen Spring Regatta på Bagsværd Sø mot hele den danske eliten. Mathias Hamar velger Amsterdam og Waterland Marathon på de idylliske kanalene rett nord for Amsterdam sentrum. Der møter han brorparten av de beste maraton-padlerne i Europa.

Det blir ikke helt presist sesongåpning for Aurora, all den stund hun allerede har rukket å delta i det nederlandske selectiewedstrijden (uttagningsstevne) i Boosbaan.  Aurora studerer for tiden i Nederland. I uttagningsstevnet ble hun nummer 3 på K1 200m og 4 på K1 500m.