Morten Minde

Morten nr. 5 i U23 VM

-Et bra løp på en ok dag, var Morten Mindes vurdering av sitt VM-løp på Oklahoma River i går fredag 26. sept. Ungareren Balazs Havas (20) utklasset resten av feltet og vant med et drøyt minutts margin.

-En utrolig verdig vinner, sa Morten som ergret sitt litt over at en del uenighet og stress i forfølgergruppen kanskje ødela mulighetene deres da ungareren så sitt snitt til å stikke. -Inn til siste overbæring var jeg litt nølende og mistet en viktig posisjon. -Jeg måtte ha vært fremst på overbæringen skulle jeg hatt noen mulighet på medalje. -Men dette var bra, noen ganger klaffer alt og noen ganger holder det ikke helt inn.

Morten er blitt en meget erfaren maratonpadler og høster internasjonal annerkjennelse for sin opptreden i feltet. En stolt klubb sender en hilsen bortover og ønsker lykke til i resten av mesterskapet. I dag lørdag 27. sept. Er det Mathias som skal ut i sitt VM-løp i seniorklassen. Det blir spennende folkens.

Maraton-VM

Morten og Mathias klare for Maraton-VM i USA!

Helgen 26-28. september arrangeres årets VM i maratonpadling i Oklahoma i USA. Strand-padlerne Morten Minde (Gull i årets EM i U23) og Mathias Hamar (Bronse i årets EM i seniorklassen) er blant dem som er tatt ut på det norske laget. Morten skal først ut i U23 på fredag 21:45 norsk tid der distansen er 26km fordelt på 7 runder med 6 overbæringer. Lørdag er det Mathias sin tur i seniorklassen kl. 21:45 norsk tid. Han skal padle 30km fordelt på 8 runder med 7 overbæringer. Så på søndag 28. kl. 19:30 norsk tid kjører Morten og Mathias sammen i K2 på distansen 30km. Detkommer til å bli fantastisk spennende. Du kan følge løpene på arrangørens live streaming

Vi sier lykke til Morten og Mathias og gleder oss til å følge løpene.

NorgesCupen

Strand KK beste klubb i 2014!

NorgesCupen i kajakkpadling ble avsluttet denne helgen i Tysvær da Tysvær KK arrangerte Lagbåt-NM og NorgesCup stevne nr. 6. For 3. året på rad vant Strand den prestisjetunge Lagcupen der alle de individuelle poengene plus lagbåtmesterskapene for ungdom, junior og senior teller med. Her kan du laste ned sammendraget i den individuelle cupen og i lagcupen.

I lagbåt-NM ble det 4 gull, 9 sølv og 2 bronse på Strandpadlerene. Og gullmedaljene var det denne gangen Strands juniordamer som sørget for: Anna Sletsjøe (individuell sammenlagtvinner i junior damer) tok gull på K2 1000m og K2 5000m sammen med ungdomspadler Ella Randmæl Jones. Og på K4 200m og K4 500m tok Anna og Ella gull sammen med ungdomspadler Ida Sjursen og NM-debutant Runa Brekke. Runa og Ella kjørte ellers gode langløp i sine respektive årsklasser 14 år og ungdom, og tok begge sine første pallplasser i NorgesCupen. I gutter 14 år var Gunnar Nydal Eide sterk med 1. plass på 500m og 3000m, og 2. på 200m. Even Sevaldsen fulgte opp med 2. plasser på de 2 lengste og 3. på 200m. Even klatret seg dermed inn på 3. plass i NorgesCupen i G14.

I senior herrer gratulerer vi Oslo KK som gjorde rent bord på samtlige distanser, mens Strand tok alle sølvmedaljene. Vi stilte med i alt 10 mann i denne klassen, og 8 av dem tok medalje. Alt i alt var laginnsatsen til Team Strand svært solid; de tok klart flest poeng og sikret seieren i Lagcupen med en solid margin til neste lag.