Maraton-VM

Morten og Mathias klare for Maraton-VM i USA!

Helgen 26-28. september arrangeres årets VM i maratonpadling i Oklahoma i USA. Strand-padlerne Morten Minde (Gull i årets EM i U23) og Mathias Hamar (Bronse i årets EM i seniorklassen) er blant dem som er tatt ut på det norske laget. Morten skal først ut i U23 på fredag 21:45 norsk tid der distansen er 26km fordelt på 7 runder med 6 overbæringer. Lørdag er det Mathias sin tur i seniorklassen kl. 21:45 norsk tid. Han skal padle 30km fordelt på 8 runder med 7 overbæringer. Så på søndag 28. kl. 19:30 norsk tid kjører Morten og Mathias sammen i K2 på distansen 30km. Detkommer til å bli fantastisk spennende. Du kan følge løpene på arrangørens live streaming

Vi sier lykke til Morten og Mathias og gleder oss til å følge løpene.

NorgesCupen

Strand KK beste klubb i 2014!

NorgesCupen i kajakkpadling ble avsluttet denne helgen i Tysvær da Tysvær KK arrangerte Lagbåt-NM og NorgesCup stevne nr. 6. For 3. året på rad vant Strand den prestisjetunge Lagcupen der alle de individuelle poengene plus lagbåtmesterskapene for ungdom, junior og senior teller med. Her kan du laste ned sammendraget i den individuelle cupen og i lagcupen.

I lagbåt-NM ble det 4 gull, 9 sølv og 2 bronse på Strandpadlerene. Og gullmedaljene var det denne gangen Strands juniordamer som sørget for: Anna Sletsjøe (individuell sammenlagtvinner i junior damer) tok gull på K2 1000m og K2 5000m sammen med ungdomspadler Ella Randmæl Jones. Og på K4 200m og K4 500m tok Anna og Ella gull sammen med ungdomspadler Ida Sjursen og NM-debutant Runa Brekke. Runa og Ella kjørte ellers gode langløp i sine respektive årsklasser 14 år og ungdom, og tok begge sine første pallplasser i NorgesCupen. I gutter 14 år var Gunnar Nydal Eide sterk med 1. plass på 500m og 3000m, og 2. på 200m. Even Sevaldsen fulgte opp med 2. plasser på de 2 lengste og 3. på 200m. Even klatret seg dermed inn på 3. plass i NorgesCupen i G14.

I senior herrer gratulerer vi Oslo KK som gjorde rent bord på samtlige distanser, mens Strand tok alle sølvmedaljene. Vi stilte med i alt 10 mann i denne klassen, og 8 av dem tok medalje. Alt i alt var laginnsatsen til Team Strand svært solid; de tok klart flest poeng og sikret seieren i Lagcupen med en solid margin til neste lag.