Påmelding til Grønlandsturer

Påmelding til Grønlandsturer

Hei. På torsdag 4. januar hadde vi en hyggelig klubbkveld med Laila Reigstad og Christian Harstad som begge guider kajakkturer på Grønland. Vedlagt følger en presentasjon av turene. Påmeldingsinformasjonen ligger foreløpig ikke som vedlegg her. Den er å finne på Facebook siden "Strand KK Turpadlere". Beklager de tekniske problemene...

Les mer
Ny Aktivitetsleder og endring i administrasjon

Ny Aktivitetsleder og endring i administrasjon

Styret har ansatt Bjørn Smedsrud Edstrøm som ny Aktivitetsleder i klubben. I tillegg til at han tar over driften av klubbens kursvirksomhet etter Syver Borge Saksvik, så vil Bjørn også drive markedsføring samt opplæring av kursholdere. Han vil også samarbeide med trenerne, betjene klubbens epost, videresende til styret og følge opp henvendelser fra medlemmer og ta imot nye medlemmer. Vi takker Syver for innsatsen, og ønsker Bjørn lykke til. Andrew Sheriff fortsetter som vedlikeholdsansvarlig, og vil i tillegg overta båthallregisteret. Bjørn Are Øritsland fratrer som Daglig leder fra nyttår. Daglig leders oppgaver vil for en prøveperiode bli fordelt mellom Styrets leder, Kasserer, Aktivitetsleder og øvrige styremedlemmer. Henvendelser til klubben gjøres, som tidligere, til post@skk.no.

Les mer
LEDIGE STILLINGER

LEDIGE STILLINGER

23.10.23 12:29
av Bjørn Are Øritsland

Strand kajakklubb trenger ny daglig leder samt en aktivitetskoordinator. Den rette kandidaten kan bli vurdert opp mot begge stillingene og vi vil også vurdere å se på dette som én stilling. Vær tydelig i søknaden om du ønsker å bli vurdert opp mot begge stillinger og om du i tilfelle ønsker en kombinert stilling.

Les mer
NM lagbåt/Norges Cup 6

NM lagbåt/Norges Cup 6

27.09.23 14:52
av Bjørn Are Øritsland

I helgen har det vært NM lagbåt/NC6, som SKK har arrangert på Årungen. Tusen takk til alle frivillige som stilte opp og gjorde dette til et flott arrangement! Sportslig gikk det veldig bra for våre utøvere. Samtlige av våre padlere fra ungdom og opp til senior kom hjem med medaljer fra lagbåt-NM! Se mer i artikkelen:

Les mer
Klubbmesterskapet

Klubbmesterskapet

20.09.23 15:06
av Bjørn Are Øritsland

Årets klubbmesterskap ble gjennomført i fine forhold. I forkant av løpet ble WiLa challenge arrangert, og masterspadlerne (med unntak av Tone) måtte hjem og hvile. De unge og fremadstormende gjorde først en en innledende 500 m, og deretter var det et spennede K2-løp som ble avgjort ved spurtoppgjør. Gratulerer til Mikkel og Sverre som klubbmestere 2023!

Les mer
Håndtering av klubbkajakker

Håndtering av klubbkajakker

06.09.23 15:25
av Bjørn Are Øritsland

Det er behov for å minne alle brukere av klubbens kajakker om regler for håndtering av kajakk. Feil håndtering forårsaker unødvendige skader og utgifter for klubben. ALLE som bruker klubbens kajakker skal være kjent med reglene, og de finnes under fanen Informasjon. I dag lå det 5 kajakker med baugen ut mot sjøen. Altså skjøvet inn på hyllene med roret først. Av disse var 4 skadet. Vennligst les videre i artikkelen:

Les mer
Sommerleir på Strand KK

Sommerleir på Strand KK

04.09.23 15:23
av Bjørn Are Øritsland

Under ekstremværet "Hans" i uke 32 avholdt SKK sommerleir for barn og ungdom. Ikke helt det været vi håpet på, men barna var ute på vannet hver dag, og fikk trent, padlet polo-kajakk stafetter med løp på land, padlet lagbåt, stafett på padlemaskin, volleyball med mer. Stor takk til våre dyktige instruktører og tøffe unge utøvere.

Les mer
KLUBBMESTERSKAP 16. SEPTEMBER

KLUBBMESTERSKAP 16. SEPTEMBER

23.08.23 12:56
av Bjørn Are Øritsland

Klubbmesterskap kl. 10:00 Lørdag 16. september Tradisjonen tro så begynner vi med 500 m. som er er uttak til selve klubbmesterskapet. Klubbmesterskapet går i K2, der utøver med best tid på 500 m padler sammen med utøver med lengst tid på 500 m. Undermåls padling på 500 m. resulterer i skjønnsmessig justering av resultatet. (Artikkelbilde fra tidligere klubbmesterskap. Foto: Christine Juul).

Les mer
Teknikktrening i turpadlergruppa - LØRDAG

Teknikktrening i turpadlergruppa - LØRDAG

15.08.23 14:42
av Bjørn Are Øritsland

Lørdag 19. august kl. 10:00 blir det ny runde med teknikktrening i Turpadlergruppa. Denne gangen blir det tips og instruksjon å få fra OL-deltaker, Lars Magne Ullvang. Det blir også anledning til å trene på velt og kameratredning. Treningsøkten er gratis og åpen for SKK turpadlere. Cecilie bidrar med, (foruten alltid godt humør), kake og kaffe på brygga etterpå.

Les mer
Teknikktrening i turpadlergruppa

Teknikktrening i turpadlergruppa

09.06.23 13:42
av Bjørn Are Øritsland

Lørdag 3. juni var det teknikktrening i turpadlergruppa med Ellen Nesbø. De fremmøtte fikk både generelle og individuelle tips, og hadde en fin økt på vannet i strålende vær. Etter sommerferien blir det ny mulighet til å være med. I mellomtiden er det Strandpromenaden, og ukentlig turpadling på lørdager kl. 10:00. Generelt tips til egentrening av teknikk i sommer: Strekk fram skulder og arm, og få et godt tak i vannet langt fram. Få med overkroppen. Ikke la armene gjøre hele jobben :-)

Les mer
NYE CITIUS 44 FRA SPAREBANKSTIFTELSEN DNB

NYE CITIUS 44 FRA SPAREBANKSTIFTELSEN DNB

05.06.23 12:08
av Bjørn Are Øritsland

Vi takker Sparebankstiftelsen DNB for to flotte nye Citius 44 ! #sparebankstiftelsendnb Kajakkene ble godt tatt i mot av Norges K4 damer, Kristine, Hedda, Anna og Maria. Citius 44 er en god konkurranse- og treningskajakk for ungdom som er på vei over til racer, og til voksne mosjonister som ønsker en utfordrende og rask kajakk. Kajakkene blir merket med Strand Kajakk-Klubb og Sparebankstiftelsen DNB, og deretter lagt klare til bruk.

Les mer
TURPADLERE

TURPADLERE

30.04.23 18:37
av Bjørn Are Øritsland

Lyst til å padle sammen med andre? Gruppen "Strand KK Turpadlere", er opprettet. Gruppen er et utgangspunkt for SKK medlemmer til å kunne møtes for turpadling og trening ut fra klubben. Facebook side med samme navn er opprettet. Der er det bare å ta initiativ og skrive om felles tur/trening. Strand KK Turpadlere er, som resten av SKK sin virksomhet, "av medlemmer - for medlemmer". Initiativ og engasjement er med andre ord avgjørende for suksess. Innledningsvis møtes turpadlerne på brygga kl. 10:00 på lørdager. FØRSTE OPPMØTE 13. MAI KL. 10:00 Utover sommeren vil SKK kunne tilby gruppen instruktør for litt oppfriskning i teknikk.

Les mer
STRANDPROMENADEN

STRANDPROMENADEN

24.04.23 12:39
av Bjørn Are Øritsland

Velkommen til Strandpromenaden lørdag 10. juni kl. 09:00. Strand Kajakk-klubbs tradisjonelle 7 km padleløp. Start og mål utenfor klubben. Løypa går rundt Kalvøya (mot klokka) og tilbake til målgang ved bryggen utenfor klubben. Klasser: K1-Race, K-2 og Tur. I klassen Tur skal kajakken være minimum 51 cm bred. I dette løpet kan alle delta! Servering og hyggelig sosialt på brygga etter endt løp. Gratis deltakelse. Påmelding på Strand Kajakk-klubbs facebook side. Alternativt e-post til post@skk.no eller på brygga i god tid før start. Velkommen til årets korteste turløp!

Les mer
Sesongstart SKK seniorer

Sesongstart SKK seniorer

18.04.23 22:44
av Bjørn Are Øritsland

Strand-padlere med tidlig sesongstart Denne helgen starter våre seniorpadlere sesongen i utlandet. Syver Saksvik drar til Amsterdam for å padle Waterlands maraton, et 23 km langt løp langs kanalene rett nord for den nederlandske hovedstaden. Og han skal virkelig få brynt seg; hele 70 padlere ligger på startstreken og etter 3km skal hele feltet under en bro hvor det kun er plass til 2-3 padlere i bredden! Bildet i dette innlegget er fra Waterland racet. Sjekk nederlandske "tilskuere". Resten av seniorgjengen, Hedda Øritsland, Anna Sletsjøe, Gunnar Nydal Eide, Lucas Røsten og Mikkel Sjursen drar til Copenhagen Spring Regatta i København for å kjenne på nivået til de andre nordiske landslagene. Hele den svenske, den danske og den finske eliten samles på Bagsværd Sø. På K1 500m senior herrer betyr det 8 innledende heat hvor under halvparten går videre til semifinalen. Så her blir det fullt kjør fra første tak. Copenhagen Spring Regatta blir også den første testen for Norges jente-K4 på om de lange Spania-samlingene under landslagstrener Octavian Ispas´ kyndige ledelse har gitt jentene det nødvendige løftet som skal til for å komme seg gjennom det steintøffe OL-kravet senere denne sommeren. Strand KK ønsker alle padlerne lykke til.

Les mer
Kurs hjerte-lunge-redning & livredning

Kurs hjerte-lunge-redning & livredning

31.03.23 14:44
av Bjørn Are Øritsland

Vi inviterer unge og gamle aktive medlemmer til kurs i hjerte-lunge-redning og livredning 18. april kl. 19:00. Kursholder fra NPF, og kurset gir formell kompetanse i HLR, og ellers teori i livredning. Klubbens trenere og instruktører vil bli prioritert, men vi regner med at det vil være god plass for alle som har lyst til å friske opp i potensielt livsviktig kompetanse. Send påmelding snarest mulig til: post@skk.no

Les mer
NYBEGYNNERKURS/VÅTT-KORT

NYBEGYNNERKURS/VÅTT-KORT

31.03.23 10:18
av Bjørn Are Øritsland

Har du, en venn, et familiemedlem, eller kanskje hele bedriften din lyst til å lære å padle? Da må dere gjerne melde deg på her eller kontakte oss på e-post: strandkajakkurs@gmail.com Det vil bli lagt ut kurs fortløpende, så følg med! Vi gleder oss til å lære dere mer om denne fantastiske idretten.

Les mer
Maraton-padling, NPF 2023

Maraton-padling, NPF 2023

30.03.23 13:25
av Bjørn Are Øritsland

Vedlagt ligger sesongsplan og uttakskriterier for årets maratonsesong. Først ut på planen er åpent Nordisk Mesterskap i Malmø i månedsskiftet april/mai. Mesterskapet er åpent og klubbene melder på hver for seg. Det blir ingen felles organisering fra NPF sin side, men det henstilles til klubbene om å samarbeide om transport og serviceoppgaver. Mesterskapet vil være en viktig konkurranse for å dokumentere nivå med tanke på uttakning til de internasjonale mesterskapene. Aktuelle utøvere kontakter Arne B (Artikkelbilde: Christine Juul)

Les mer
SKADEFRI

SKADEFRI

27.03.23 11:52
av Bjørn Are Øritsland

21. mars hadde vi besøk av Lene Eide som representerer NIF-Skadefri team, og holdt foredrag om skadefri trening. Til daglig jobber Lene som Manuellterapeut og Idrettsfysioterapeut ved Gnist Trening og Helse AS. Vi har lite akutte skader i kajakkpadling, og tiden ble i hovedsak brukt til diskusjon rundt belastningsskader, og hvordan vi kan forebygge disse.

Les mer
Protokoll årsmøte 2023

Protokoll årsmøte 2023

27.03.23 10:08
av Bjørn Are Øritsland

Vedlagt følger protokoll fra årsmøtet 2023. (Trykk "Les mer") Styret består nå av: William Juul, leder. Trine Kroepelien, nestleder. Martin Siljan, styremedlem. Morten Røsten, styremedlem. Morten Minde, styremedlem. Hedda Øritsland, styremedlem. Marius Adde, varamedlem. Marianne Kreutz, varamedlem. (Artikkelbilde: Christine Juul)

Les mer
BÅTPLASS, VENTELISTE

BÅTPLASS, VENTELISTE

22.03.23 11:42
av Bjørn Are Øritsland

Venter du på å få båtplass? Vi ajourfører ventelisten, og ber alle som venter på å få båtplass om å sende klubben en melding. Vi trenger å vite hva slags type kajakk du har (hav, tur, race, surf ski) og omtrentlig bredde og vekt. Send til post@skk.no Vi minner samtidig om at alle som har kajakk på klubben MÅ merke kajakken tydelig med navn. Dette gjelder uten unntak. Kajakker som ikke har tydelig merking vil bli fjernet fra klubben.

Les mer
Uttakskriterier U16, U18, U21 og U23 sprint  2023

Uttakskriterier U16, U18, U21 og U23 sprint 2023

16.03.23 15:14
av Bjørn Are Øritsland

FRA NPF: Sesongens store mål for aldersbestemte klasser er å få utøvere som kan kvalifisere seg til internasjonale representasjonsoppgaver i u18/u23 EM og Nordisk Mesterskap. Distansene som vil bli prioritert i uttaksløp nasjonalt, er derfor hovedsakelig de som er i det internasjonale EM programmet, og der NPF mener vi har utøvere som har best muligheter for å klare kravene. VEDLAGT FØLGER UTTAKSKRITERIENE FRA NPF. SE "Les mer" nederst i høyre hjørne (Artikkel foto Christine Juul)

Les mer

Kategorier