SKADEFRI

SKADEFRI

Publisert av Bjørn Are Øritsland den 27.03.23.

 21. mars hadde vi besøk av Lene Eide som representerer NIF-Skadefri team, og holdt foredrag om skadefri trening. Til daglig jobber Lene som Manuellterapeut og Idrettsfysioterapeut ved Gnist Trening og Helse AS.

Vi har lite akutte skader i kajakkpadling, og tiden ble i hovedsak brukt til diskusjon rundt belastningsskader, og hvordan vi kan forebygge disse. Deltakerne utpekte blant annet forkjølelse, rygg- og skulderskader som typiske årsaker til avbrudd og skader innen flattvanns kajakkpadling. Vi gikk igjennom en del øvelser som det kan være nyttige å varme opp med.

Ved å laste ned appen "Skadefri" vil du finne mange gode øvelser. Dersom du velger "Padling" under "Velg idrett" så må du være oppmerksom på at denne er basert på alle padlegrener. Med andre ord vil ikke nødvendigvis øvelser som passer kanopadler i elv være så relevant for oss som driver med flattvann. 

Vi anbefaler at du søker på kroppsdel. Se på øvelser for skulder og rygg, og ellers det du måtte ha behov for eller føle nyttig.