STRANDPROMENADEN

STRANDPROMENADEN

24.04.23 12:39 av Bjørn Are Øritsland

Velkommen til Strandpromenaden lørdag 10. juni kl. 09:00. Strand Kajakk-klubbs tradisjonelle 7 km padleløp. Start og mål utenfor klubben. Løypa går rundt Kalvøya (mot klokka) og tilbake til målgang ved bryggen utenfor klubben. Klasser: K1-Race, K-2 og Tur. I klassen Tur skal kajakken være minimum 51 cm bred. I dette løpet kan alle delta! Servering og hyggelig sosialt på brygga etter endt løp. Gratis deltakelse. Påmelding på Strand Kajakk-klubbs facebook side. Alternativt e-post til post@skk.no eller på brygga i god tid før start. Velkommen til årets korteste turløp!

Les mer
NYBEGYNNERKURS/VÅTT-KORT

NYBEGYNNERKURS/VÅTT-KORT

31.03.23 10:18 av Bjørn Are Øritsland

Nå går det mot varmere tider! Og når isen endelig går vil vi igjen ha nybegynnerkurs. Har du, en venn, et familiemedlem, eller kanskje hele bedriften din lyst til å lære å padle? Da må dere gjerne melde deg på her eller kontakte oss på e-post: strandkajakkurs@gmail.com Det vil bli lagt ut kurs fortløpende, så følg med! Vi gleder oss til å lære dere mer om denne fantastiske idretten.

Les mer
Teknikktrening i turpadlergruppa

Teknikktrening i turpadlergruppa

09.06.23 13:42 av Bjørn Are Øritsland

Lørdag 3. juni var det teknikktrening i turpadlergruppa med Ellen Nesbø. De fremmøtte fikk både generelle og individuelle tips, og hadde en fin økt på vannet i strålende vær. Etter sommerferien blir det ny mulighet til å være med. I mellomtiden er det Strandpromenaden, og ukentlig turpadling på lørdager kl. 10:00. Generelt tips til egentrening av teknikk i sommer: Strekk fram skulder og arm, og få et godt tak i vannet langt fram. Få med overkroppen. Ikke la armene gjøre hele jobben :-)

Les mer
NYE CITIUS 44 FRA SPAREBANKSTIFTELSEN DNB

NYE CITIUS 44 FRA SPAREBANKSTIFTELSEN DNB

05.06.23 12:08 av Bjørn Are Øritsland

Vi takker Sparebankstiftelsen DNB for to flotte nye Citius 44 ! #sparebankstiftelsendnb Kajakkene ble godt tatt i mot av Norges K4 damer, Kristine, Hedda, Anna og Maria. Citius 44 er en god konkurranse- og treningskajakk for ungdom som er på vei over til racer, og til voksne mosjonister som ønsker en utfordrende og rask kajakk. Kajakkene blir merket med Strand Kajakk-Klubb og Sparebankstiftelsen DNB, og deretter lagt klare til bruk.

Les mer
Nøtterøy rundt 17. juni

Nøtterøy rundt 17. juni

30.05.23 19:52 av Bjørn Are Øritsland

Tønsberg Kajakk Klubb ønsker hvert år velkommen til Norges eldste og mest tradisjonsrike langløp siden 1935 – Nøtterøy rundt 32 km (hovedløpet rundt øya) og 15 km (kortløype ut Kanalen og gjennom Ekenessundet med vending ved Barneskjær). Og en 7 km løype som starter ved Barneskjær og går inn til Nordbyen. Dette er en distanse alle mestrer. Påmelding via Tønsberg KK hjemmeside https://arrangement.spoortz.no/event/notteroy_rundt_2023_17062023#init

Les mer
TURPADLERE

TURPADLERE

30.04.23 18:37 av Bjørn Are Øritsland

Lyst til å padle sammen med andre? Gruppen "Strand KK Turpadlere", er opprettet. Gruppen er et utgangspunkt for SKK medlemmer til å kunne møtes for turpadling og trening ut fra klubben. Facebook side med samme navn er opprettet. Der er det bare å ta initiativ og skrive om felles tur/trening. Strand KK Turpadlere er, som resten av SKK sin virksomhet, "av medlemmer - for medlemmer". Initiativ og engasjement er med andre ord avgjørende for suksess. Innledningsvis møtes turpadlerne på brygga kl. 10:00 på lørdager. FØRSTE OPPMØTE 13. MAI KL. 10:00 Utover sommeren vil SKK kunne tilby gruppen instruktør for litt oppfriskning i teknikk.

Les mer
Sesongstart SKK seniorer

Sesongstart SKK seniorer

18.04.23 22:44 av Bjørn Are Øritsland

Strand-padlere med tidlig sesongstart Denne helgen starter våre seniorpadlere sesongen i utlandet. Syver Saksvik drar til Amsterdam for å padle Waterlands maraton, et 23 km langt løp langs kanalene rett nord for den nederlandske hovedstaden. Og han skal virkelig få brynt seg; hele 70 padlere ligger på startstreken og etter 3km skal hele feltet under en bro hvor det kun er plass til 2-3 padlere i bredden! Bildet i dette innlegget er fra Waterland racet. Sjekk nederlandske "tilskuere". Resten av seniorgjengen, Hedda Øritsland, Anna Sletsjøe, Gunnar Nydal Eide, Lucas Røsten og Mikkel Sjursen drar til Copenhagen Spring Regatta i København for å kjenne på nivået til de andre nordiske landslagene. Hele den svenske, den danske og den finske eliten samles på Bagsværd Sø. På K1 500m senior herrer betyr det 8 innledende heat hvor under halvparten går videre til semifinalen. Så her blir det fullt kjør fra første tak. Copenhagen Spring Regatta blir også den første testen for Norges jente-K4 på om de lange Spania-samlingene under landslagstrener Octavian Ispas´ kyndige ledelse har gitt jentene det nødvendige løftet som skal til for å komme seg gjennom det steintøffe OL-kravet senere denne sommeren. Strand KK ønsker alle padlerne lykke til.

Les mer
Kurs hjerte-lunge-redning & livredning

Kurs hjerte-lunge-redning & livredning

31.03.23 14:44 av Bjørn Are Øritsland

Vi inviterer unge og gamle aktive medlemmer til kurs i hjerte-lunge-redning og livredning 18. april kl. 19:00. Kursholder fra NPF, og kurset gir formell kompetanse i HLR, og ellers teori i livredning. Klubbens trenere og instruktører vil bli prioritert, men vi regner med at det vil være god plass for alle som har lyst til å friske opp i potensielt livsviktig kompetanse. Send påmelding snarest mulig til: post@skk.no

Les mer
Maraton-padling, NPF 2023

Maraton-padling, NPF 2023

30.03.23 13:25 av Bjørn Are Øritsland

Vedlagt ligger sesongsplan og uttakskriterier for årets maratonsesong. Først ut på planen er åpent Nordisk Mesterskap i Malmø i månedsskiftet april/mai. Mesterskapet er åpent og klubbene melder på hver for seg. Det blir ingen felles organisering fra NPF sin side, men det henstilles til klubbene om å samarbeide om transport og serviceoppgaver. Mesterskapet vil være en viktig konkurranse for å dokumentere nivå med tanke på uttakning til de internasjonale mesterskapene. Aktuelle utøvere kontakter Arne B (Artikkelbilde: Christine Juul)

Les mer
SKADEFRI

SKADEFRI

27.03.23 11:52 av Bjørn Are Øritsland

21. mars hadde vi besøk av Lene Eide som representerer NIF-Skadefri team, og holdt foredrag om skadefri trening. Til daglig jobber Lene som Manuellterapeut og Idrettsfysioterapeut ved Gnist Trening og Helse AS. Vi har lite akutte skader i kajakkpadling, og tiden ble i hovedsak brukt til diskusjon rundt belastningsskader, og hvordan vi kan forebygge disse.

Les mer
Protokoll årsmøte 2023

Protokoll årsmøte 2023

27.03.23 10:08 av Bjørn Are Øritsland

Vedlagt følger protokoll fra årsmøtet 2023. (Trykk "Les mer") Styret består nå av: William Juul, leder. Trine Kroepelien, nestleder. Martin Siljan, styremedlem. Morten Røsten, styremedlem. Morten Minde, styremedlem. Hedda Øritsland, styremedlem. Marius Adde, varamedlem. Marianne Kreutz, varamedlem. (Artikkelbilde: Christine Juul)

Les mer
BÅTPLASS, VENTELISTE

BÅTPLASS, VENTELISTE

22.03.23 11:42 av Bjørn Are Øritsland

Venter du på å få båtplass? Vi ajourfører ventelisten, og ber alle som venter på å få båtplass om å sende klubben en melding. Vi trenger å vite hva slags type kajakk du har (hav, tur, race, surf ski) og omtrentlig bredde og vekt. Send til post@skk.no Vi minner samtidig om at alle som har kajakk på klubben MÅ merke kajakken tydelig med navn. Dette gjelder uten unntak. Kajakker som ikke har tydelig merking vil bli fjernet fra klubben.

Les mer
Uttakskriterier U16, U18, U21 og U23 sprint  2023

Uttakskriterier U16, U18, U21 og U23 sprint 2023

16.03.23 15:14 av Bjørn Are Øritsland

FRA NPF: Sesongens store mål for aldersbestemte klasser er å få utøvere som kan kvalifisere seg til internasjonale representasjonsoppgaver i u18/u23 EM og Nordisk Mesterskap. Distansene som vil bli prioritert i uttaksløp nasjonalt, er derfor hovedsakelig de som er i det internasjonale EM programmet, og der NPF mener vi har utøvere som har best muligheter for å klare kravene. VEDLAGT FØLGER UTTAKSKRITERIENE FRA NPF. SE "Les mer" nederst i høyre hjørne (Artikkel foto Christine Juul)

Les mer

Kategorier