Nordisk Mesterskap i Lathi; Finland

Gratulerer til SKK padlerne med svært gode resultater i Nordisk denne helgen:
Ungdom
sølv k1 500m, bronse k1 200m og sølv på langløpet i K1 til Runa
K4 200m bronse: Runa og Marlene, sammen med Linn Sofie(Njørd) og Elise (Tysvær)
K4 500m bronse: Marlene og Thea, med Linn Sofie) Njørd) og Elise (Tysvær)
K2 200m Marlene og Thea
Sølv Stafett 4x200 Even og Gunnar, sammen med Vetle og Tobias (begge BKK)
Sølv K4 200m Even og Gunnar, sammen med Vetle og Tobias (begge BKK)
Bronse K4 500m Even, Gunnar, Tobias og Vetle
Bronse K2 200m Even og Gunnar
Bronse k2 500m Even og Tobias (BKK)
Junior
Bronse K2 1000m Ella og Maria ( Bkk)
U21
Sølv k4 500m Anna og Ellen sammen med Kristiane og Camilla (begge Flekkefjord)
Sølv K4 200m Anna, Ellen, Kristiane og Camilla
Bronse k1 1000m Anna


Nye stjerner i anmarsj!

Den kommende uken avholdes det en landslagssamling for ungdommer på klubben. Vi har mange gode erfaringer med å la sunn og kjekk ungdom benytte seg av klubbhuset og kajakker slik at de kan forberede seg til årets høydepunkt, nordisk mesterskap i Finland. Frem til Nordisk vil vi gi dere muligheten til å bli kjent med våre representanter og lære litt av dem. Førstemann ut er Even Sevaldsen.

En tidlig søndagsmorgen sommeren 2014 sitter en smått trøtt, men munter mann i klubbhuset å leser avisen til morgenkaffen. Klubbens lokaler virker så og si helt øde. Historien skal ha det til at en av klubbens største stjerner Mathias Hamar kommer inn døren for å hente en gjenglemt t-skjorte. Han får øye på denne mannen og hilser seg som hør og bør. Svaret han fikk tilbake lød: «Even sa gutta trente klokken 8, her er det jo ikke en sjel». I sin iver etter å padle fort som de eldste i klubben tenkte den unge Even at han måtte på trening samtidig som seniorene, de trener alltid klokken 8. Bare ikke på Søndager, da hviler de…

I dag er Even en så absolutt en av «gutta», han er en av klubbens beste rollemodeller, noe hans treningskamerater også anerkjenner ved å utnevnte ham til deres representant i styret. Vi har gjort et lite intervju som gir deg muligheten til å bli kjent med den ivrige og målbevisste Even Sevaldsen:

Hvorfor begynte du med padling?

«Jeg begynte med padling fordi jeg ikke drev med noen form for idrett og hadde lyst til å komme i bedre form. Det var morfaren min som er tidligere padler som introduserte meg til idretten»

Hva er ditt mål for sesongen 2016?

«I sesongen 2016 har jeg som mål å ta medalje i k1 i nordisk. Jeg har aldri vært best i k1 før, og har veldig lyst til å vise at det ikke bare er lagbåt jeg duger til»

Hvilke løp/plasseringer er du mest fornøyd med?

«Resultater jeg er mest fornøyd med er gull på k4 200m i nordisk sesongen 2015. Grunnen til at jeg er mest fornøyd med dette løpet er fordi jeg hadde som mål den sesongen å sitte i første fireren»

Hva er ditt beste tips til nybegynnere?

«Mitt beste tips til nybegynnere er å fokusere på at padling er gøy, fremfor å stresse med å bli god»

Hva er din favoritt treningsøkt?

«Min favoritt treningsøkt er enten 8*4 der meningen er å vinne flest mulig, eller en økt på vannet der jeg skal kjøre fort med mye pause»


Foto: Mathias Hamar

EM Maratonpadling

Årets EM i maratonpadling ble i helgen arrangert i Pontevedra i Spania.

Det var en relativt liten tropp som reiste ned, bestående av 3 utøvere; Anna Sletsjøe (skk), Morten Minde (skk) og Kristiane Spikkeland (Flekkefjord) Med seg hadde de Mathias Hamar, som lagleder.

Fredag var Anna førstemann ut og hun padlet seg inn til en flott syvendeplass. Anna lå i tetfeltet fra start og holdt plassen i en og en halv runde før hun mistet kontakten med feltet rett før første overbæring. Anna, som i år første års U23 padler, hevder seg allerede godt blant de beste de beste maratonpadlerne.

Lørdag var det Mortens tur. Han var sterkt ut fra start og lå en stund blant topp fire, før han mistet plassen sin i toppen og var en periode helt nede på 17.plass. Morten startet en sterk opphenting og endte til slutt på en 5.plass. Sterkt padlet av Morten!

Søndag var det K2 for Anna og Kristiane. Jentene endte på en flott 8.plass noe som viser solid padling av de to unge jentene. Det blir spennende å følge alle tre videre i fremtidige mesterskap.


Foto: Christine Juul

NC3 / UM Bergen 2016

UM i Bergen ga svært bra uttelling for SKK padlerne. I dameklassen stilte Runa, Marlene, Thea og Hedda, i herreklassen stile Gunnar, Even, Christoffer, Marcus og Jarek.

Lørdag var det K1 200m og langløp på programmet. Jentene var først ut med K1 200m, som Runa vant foran Elise Erland (Tysvær) og Marlene Tønnesen på 3 plass. Under langløpet kjørte jentene taktisk svært godt og Runa holdt ledelsen gjennom hele løpet, men hun hadde med seg Marlene og Thea hele veien. Elise Erland som til vanlig gir jentene sterk konkurranse om plassene på pallen hadde et velt tidlig i løpet av og måtte gi tapt for jentene fra Strand som denne gangen tok hele pallen, med Runa på toppen foran Marlene og Thea.

Guttenes K1 200m finale var dagens mest spennende løp. Her var helt klart mange som ønsket å stikke av med medaljene. De hadde fått med seg danske Christian Farstad fra Silkeborg og var helt klart preget av at de øverste plassene ikke var gitt med Christian med i A-finalen. Finalen ble avgjort på målfoto, med Even som vinner, foran Gunnar og Tobias fra Bærum. Mellom Even og Gunnar var Christian, men fordi det var UM kan han ikke ta imot mesterskapsmedalje. I langløpet byttet gutta plass på pallen, og Gunnar stakk av med seieren etter å kjørt svært bra og holdt ledelsen gjennom hele løpet. Bak han kom Christian (Silkeborg), Tobias (bkk) og Even. Christian var igjen ikke medaljekandidat, så Gunnar tok gullet foran Tobias og Even.

Søndagen var det K1 500 på programmet og her vant Runa foran Elise Erland og Marlene Tønnesen. I herre finalen vant vår sterke danske konkurrent foran Gunnar og Tobias (bkk). På pallen hadde Gunnar og Tobias med seg Vetle (Bærum) som fikk bronse medaljen.

Utenom UM er det også mange bra resultater til Strand padlerne;

Mikkel Sjursen tok en 3 plass i K1 200m, 2 plass i langløpet, 2 plass i K1 500m. Alle plassen i G12. Julie Velmar kom på 3 plass på langløpet P14. Runa kjørte søndagen også junior dame K1 og stakk av med en 3 plassen i A-finalen. Ella tok 3 plassen i junior dame 5000m,Anna tok 3 plass i senior dame 5000m og 2 plass i K1 500m, Karl Anders tok 3 plass senior herre 5000m

Stafettlaget ”Strand Løve” stakk også av med seier i årets klubbstafett lørdag med Biff, Gunnar, Even, Marcus , Christoffer og Runa på laget.

Kort oppsummert, et veldig bra stevne for Strand og vi ønsker alle en god uke på årets sommerleir!


Nordisk Marton 2016

Nordisk Mesterskap i marton padling ble arrangert i helgen i Koksa bukta. Været viste seg fra sin beste side og tross litt vind var det gode forhold både for utøvere og publikum.

Mesterskapet startet allerede med short-track løp allerde fredag kveld. Short- track er en relativt ny padlegren og er et løp på ca. 3 km med korte runder og overbæringer. Det er 3 plasser i hver klasse og kjøres av junior og senior. Det er første gang vi arrangerer short-track under et mesterskap og det viste seg å være svært vellykket. Ikke bare ble det gode resultater for Strand padlerne, men det var også underholdende for publikum. Karl Anders Sletsjøe, Anna Sletsjøe, Gunnar Nydal Eide og Runa Brekke vant hver sin klasse.

Lørdag var det K1 på programmet og også der ble det gode resultater til SKK padlerne. Gunnar Nydal Eide og Runa Brekke vant junior herre og dame, Marlene Tønnesen tok en bronsemedalje i ungdom damer. I senior dame og senior herre kom Anna Sletsjøe og Morten Minde begge på andre plass.

Søndag var det K2 for ungdom, junior og senior og K1 for G/P14, masters og mosjonsklassen. I G/P14 ble det kjørt overbæringer uten båt, men på ingen måte mindre underholdende for publikum. Det var mye knuffing på vei inn og ut og det kan trygt sies at de yngste utøverne gikk inn med alt de hadde. Gard Frengstad kjørte godt gjennom hele løpet og takk av med seieren.I K2 ungdom damer vant Marlene Tønnesen og Thea Røsten foran Julie Welmar og Triill Sivertsen (bkk) og i ungdom herrer vant Even Sevaldsen og Tobias kvakkestad (bkk) , Anna og Kristiane (Flekkefjord) vant senior damer. Morten Minde og Karl Anders Sletsjøe underholdt med et svært spennende løp før de tilslutt stakk av med seieren.

Gratulerer til alle sammen! Alle bildene fra helgen ligger på facebook siden vår https://www.facebook.com/Strand-Kajakk-Klubb-217838510991/?fref=ts

Takk til alle som har vært med å arrangere dette Mesterskapet.


Aktivitetsdag for flyktningsungdom

I anledning padlingens dag hadde vi invitert 15 flyktnings ungdommer som bor i Bærum til en aktivitetsdag/kajakk kurs på klubben.Det kom 17 stykker, både ungdom og voksne. De fleste bodde på mottak, noen få hadde fått innvilget opphold her i Norge og var i ferd med å etablere seg. Ikke alle snakket så godt norsk, men det bød ikke på noe problemer. Felles for alle var at ingen hadde sittet i en kajakk før og de fleste synes det var litt rart at vi padlet selv om det regnet!

Humøret og iveren de hadde med seg gjorde det svært enkelt for våre instruktører, og etter en liten introduksjon var alle sammen på vannet. Følgebåten hadde det litt hektisk i perioder, da mange tok seg både et og to bad. Likevel bar det kjapt utpå igjen.

Latter og god stemning, kombinert med en god mengde vafler gjorde dette til et svært hyggelig besøk og flere spurte om det var noen mulighet for å kunne komme tilbake.

Våre unge instruktører opplevde også en anderledes ”dag på jobben”, og satt igjen med en følelse av de de virkelig hadde bidratt med noe betydde noe for noen. Vi ønsker å kunne få til flere aktivitetsdager i løpet av sommeren, så hvis flere kunne tenke seg å være med som instruktør, følgebåt eller vaffelsteker neste gang vi inviterer, så er bare å gi et signal til Kristin, Morten eller Karen (eller sende en mail til klubben: skkmedlem@hotmail.com).