Fridtjof Rosenlind Falch @fritfall på instagram

"Comeback Kid"

Året er 2003 Fridtjof Rosenlind Falch legger seg opp til start i klassen for de opp til 14 år. Fridjtof har årene i forveien vunnet klassene under og virker til å ha en lang karriere foran seg. Lite visste han at nettopp denne 500 meteren på Årungen skulle bli skjebnesvanger, en annen guttepjokk hadde nylig startet opp Stig Kvande. Stig var ikke så stødig, men ganske så rask likevel og ryktene skal ha det til at Fridtjof ble grust av Nykommeren fra Tønsberg Kajakk-Klubb.

Dette var dagen og løpet som gjorde at Fridtjof forstod at «padling var enten på eller av» og han bestemte seg for å være av.. I en alder av 14 år la Fridtjof opp. Men, det var også dette løpet Fridtjof husker når som motivasjon når han valgte å være på igjen.

I dag er Fridtjof Rosenlind Falch valgt ut til å padle OL-kvalik i Duisburg den 18-19.Mai. Vi er stolte og ønsker ham og hans partner på k2 1000m lykke til i dagene fremover.

Før sesongen begynte gjorde vi et intervju med Fridtjof:

Hva er ditt mål for sesongen 2016?

Padle fort nok til å få sitte i en landslags-lagbåt, eventuelt utvikle meg til en uungåelig lagkamerat på trening og verdig motstander i konkurranse.

Har du noen langsiktig mål du vil dele?

Konkurrere på topp i Norge, bidra til et høyere internasjonalt nivå.

Hvorfor begynte du med padling?

Min søster begynte med padling på grunn av en kajakk bestefar hadde på hytten, og det var jo lettere for mamma og pappa at vi drev med samme idrett.

Hva er ditt beste tips til nybegynnere?

Gjør livet til trening så blir trening livet.

Hva er din favoritt treningsøkt og hvorfor?

K2 10x6`2`-2`-2`/2` i2-i3-i4

Når man starter med lav intensitet og øker den gradvis har man muligheten til å få til en fartsøkning sammen med en mestringsfølelse som ikke kan beskrives. Melkesyren pipler, men det gjør ikke noe for farten og lagkameraten din gjør at adrenalinet pumper hardere. Man kan bare kjøre på når du får vasket ut laktat i pausen på den lave intensiteten.

Hva er din beste opplevelse i kajakk?

Padle utover i fjorden når vannet er så kaldt at det fryser om en time eller to, men akkurat når jeg padler forbi holder det seg isfritt. Hvert åretak sitter som i betong, det er ikke en krusning å se, for det er ingen andre en de som drømmer som orker å være ute. Da er jeg i mitt ess! Hvis du vil prøve dette anbefales padling i november/desember/februar om mulig.

  • Vest og padlehansker er alt som skal til, selv vinterstid!
  • ByBi båten er blitt et ikon

Sommerskole 2016

I år arrangerer vi sommerskole for padleglade barn mellom 11 og 14 år i uke 33.

Vi legger opp til en uke fyllt med ulike padleaktivter og mye moro. For å kunne delta må barna ha padlet litt før og være svømmedyktige. Vi har alt av nødvendig utstyr, så det eneste barna trenger å ha med er treningstøy, skift og håndkle. Våre dyktige instruktører er erfarne og aktive padlerer.

Tid: 15 tom 19 august 2016, Pris: 1500,- inkludert lunsj hver dag. Påmeldig: skkmedlem@hotmail.com


Moderne frivillighet

Strand Kajakk-Klubb holder kurs i regi av Kajaktiv. Dette er klubbens egne aktive som administrerer og holder kurs, der pengene går til utstyr og deltakelse i konkurranser. Utgangspunktet for kajaktiv var at unge utøvere skulle få muligheten til å ha en praktisk anlagt jobb ved siden av studier og idretten. Slik kunne utøveren bidra til klubben og egen satsning. I dag ser vi derimot langt større på kajaktiv. Fellesskapet er jo ryggmargen i frivillighetsmodellen all norsk idrett er tuftet på, og Strand Kajakk-Klubb er intet unntak. Kajaktiv er bare spydspissen av en lang rekke bidrag til klubben og fellesskapet.

Når nye nysgjerrige 11-14 år gamle barn strømmer til klubben hver vår for å lære seg å padle er det nemlig ikke voksne som tar dem imot. Hos oss er det også første skoledag for våre instruktører eller «hjelpetrenere». Sammen med en voksen hovedtrener får våre yngste muligheten til å ta Norges Padle Forbund sitt «aktivitetslederkurs» og lære kajakk videre til andre unge. Etterhvert som våre instruktører mestrer og vokser i oppgaven får de nye muligheter, kanskje som trener for en egen gruppe, eller som kursholder i kajaktiv for voksne. Resultatet er et unikt miljø med stor kompetanse overføring og bratte læringskurver på flere plan enn idretten. Vi er utrolig stolte over alle våre 25 utøvere som bidrar daglig for at flere skal få øynene opp for kajakksporten.

Vi har gjort et lite intervju av mangeårig leder og primus motor for Kajaktiv Mathias Hamar. Mathias er i miljøet kjent som det NRK`s ekspertkommentator Torgeir Bjørn kaller kapasitetsutøver. Vi er ikke uenige, spesielt med tanke på mengden arbeid han har foran seg til tider. Leder for kajaktiv, jusstudent og eliteutøver i omvendt rekkefølge, denne mannen imponerer på mange måter.

Hvorfor padling?

«Jeg har alltid likt å være på sjøen. I tillegg har jeg, siden jeg var liten likt å trene fysisk. Jeg liker når det er tøft, og man kan føle seg skikkelig rå. Padling lar meg kombinere dette.»

Hva betyr miljøet på klubben for deg?

«Miljøet i og rundt Strand kajakk-klubb er nok den største grunnen til at jeg fortsatt padler på et høyt nivå. Det er rett og slett stas å være en del av.

Hvilke løp/prestasjoner er du mest fornøyd med?

«Bronsemedalje EM maraton senior herrer K1 2014. Dette er løpet er det beste jeg har gjort så langt. Med en velt halvveis og en lang vei opp til teten, er det først og fremst det mentale ved løpet jeg er fornøyd med. At jeg ikke ga meg, og fikk godt betalt.»

Hva er din favoritt treningsøkt og hvorfor?

«Ti fire»

«Det vil si: fireminutters intervaller, 10 ganger. Gjerne med 1-2 minutters pause. Klassisk og god kondisjonstrening. Jeg tror de fleste har en favorittøkt som matcher deres styrker som padler.»

Hva er ditt beste tips til nybegynnere?

«Tenk på teknikken. Involver mest mulig av kroppen, særlig mage og rygg. Når du får automatisert bevegelsen og du kan få båten til å flyte mellom takene, vil du få enda mer glede av padleturene dine.»

«Og, ikke vær redd for å spørre om råd. Klubben har mange av landets beste padlere, som mer enn gjerne deler av sin kunnskap.»

Avslutningsvis må vi skuffe ivrige lesere som ville på kurs med Mathias, han holder ikke kursene selv. De administrerer han, men vi har en mengde unge lovende ledere klare for å lære deg kajakk.


HAR DU LYST TIL Å BEGYNNE Å PADLE?

Vi starter opp trening for nybegynnerer torsdag 12 mai kl 18:00 og ønsker velkommen til nye medlemmer mellom 11 og 14 år!

Vi trener to ganger i uken, hver tirsdag og torsdag. Alle våre trenere er aktive padlerer og erfarne instruktører. Du trenger ikke å ha padlet før, men må kunne svømme. I løpet av vårene vil du lære om sikkerhet og vil lære å mestre ulike kajakker.

Klubben holder alt av utstyr og vi håper å se deg på brygga 12 mai!

Påmelding sendes til skkmedlem@hotmail.com


President Geir Kvillum i Norges Padleforbund (f.v.), president Jose Perurena i Det Internasjonale Padleforbundet (ICF), formann Jørn Cronborg i ICF Marathon, generalsekretær Simon Toulson i ICF og Sven Nicolaisen fra Bærum Kajakklubb

VM i maraton padling til Norge i 2020

Norge er tildelt Verdensmesterskapet i maratonpadling i august 2020.

Konkurransene vil foregå i Bærum, med utgangspunkt fra Kalvøya utenfor Sandvika. Beslutningen ble tatt av det internasjonal padlestyret (International Canoe Federation – ICF) på møte i Madrid i dag. Norge vant mesterskapet i konkurranse med Belgia som av mange var tippet som favoritt.

Et verdensmesterskap i maraton-padling vil ha deltagelse fra alle verdensdeler, og det forventes rundt 40 deltagende nasjoner. Det vil også bli arrangert et World cup stevne i Martonpadling samme sted i 2019, det vil bli en god generalprøve for VM året etter.

Strand Kajakklubb har dominert maratonpadlingen i Norge, og vi har fått flere verdensmestre og VM-medaljer de siste årene. Nå skal vi også arrangere et VM.

Vi takker Bærum kommune med ordføreren i spissen for støtten i søknadsprosessen og gleder oss til å arrangere et verdensmesterskap i Bærum sammen med våre naboer i Bærum KK. Det blir et stort løft for klubbene i Bærum.

Vi håper alle våre medlemmer vil være med å dra lasset bortsett fra de som skal delta! VM på hjemmebane er stas og den yngste klasse i VM er junior. Tenk å få padle et VM på hjemmebane! VM i 2019 er i Kina – kjekt å komme dit også?


Vi ønsker velkommen til nye medlemmer!

Vi gleder oss til å ta inn nye medlemmer i år og inviterer i den andlening til åpent informasjonsmøte på klubben onsdag 13 april kl. 19:00

Våre medlemmer har tilgang på klubbens utlåns båter i hele sommer sesongen, så man trenger ikke ha egen båt for å bli medlem. Vi har et godt utvalg tilpasset alle ferdighetsgrader. Alle våre nye medlemmer (og eksitsterende) vil få mulighet til å melde seg på teknikk kurs som holdes av våre aktive utøvere.

Ta gjerne kontakt med oss på skkmedlem@hotmail.com om du ønsker mer informasjon. Det er også mulig å melde seg inn direkte her på nettiden, du finner mer informasjon om det her

Velkommen!